Kategorier
Artiklar

Vad gör jag om jag tappat en tand?

En sjukdom eller olycka kan orsaka en tandförlust eller en sprucken tand. Att förlora en tand är inte lätt och i de flesta fall är det väldigt smärtsamt. Vad kan du göra om du tappat en tand?

Det första du bör göra är att inte få panik. Behåll lugnet och försök ta reda på tanden som lossnat. Ring en tandläkare och förklara situationen, så att du kan få ett besök för akuttandvård inom 24 timmar. Är tanden hel, bör du lägga den i ett glas mjölk och bevara den så ända tills du träffar tandläkaren. Det är stor chans att tanden går att sätta tillbaka och att den fäster sig om det sker någorlunda snabbt. Så släng inte tanden.

Andra lösningar till en förlorad tand

Det finns en lösning till alla problem i livet. Men ibland går det inte att rädda en förlorad tand. Den kanske inte gick att hitta, eller gick sönder i flera små bitar. Du kanske rentav behövde dra ut en infekterad tand hos tandläkaren. Vad kan man göra då, för att inte gå utan?

Oberoende till varför du har förlorat en tand, saknar du säkert den. Syns det tydligt att du tappat en tand kanske du inte känner dig bekväm med att le på kort eller att skratta fritt. Du kan åtgärda problemet hos din tandläkare. Det finns många alternativ för att få en ny tand. Implantat, protes och många fler. Har bara en liten bit av tanden gått av kan du få en skalfasad. Läs mer om akuttandvård på denna hemsida: akuttandvårdgöteborg.nu