Om oss

Vi som arbetar med sidan har lång vana av tandvård och samtliga har utbildningar som gör oss lämpade att ge goda råd, tips och information om tänder och tandhälsa. Syftet är att bredda kunskapen och avdramatisera den inställning som många har till sina tänder. 

Vi upplever att det skett en tillbakagång. Många tar sina tänder för givna och fuskar med sin skötsel. Vi äter sämre mat, vi dricker mer läsk och andra söta saker. Det skapar problem som i slutändan påverkar både vårt allmäntillstånd och statusen på våra tänder. En ond cirkel som måste brytas och vi är övertygade om att det bästa sättet att göra det på är att informera och ge råd. 

Svensk tandvård håller yppersta världsklass och vi har dessutom ett system som ger möjlighet till alla att bygga upp en bra grund för vuxenlivet. Det måste man ta tillvara på. Genom att ta hand om tänderna på ett bättre sätt så ger man sig själv ypperliga möjligheter att leva ett friskt liv även i övrigt. Det finns tydliga samband mellan allvarliga sjukdomar och dålig mun- och tandhälsa. Vi brinner för dessa frågor och vi hoppas att det ska synas i de texter vi skriver. 

För att få friska, starka tänder så krävs det ett hårt jobb. Du har bara en uppsättning. Kom ihåg det.