Kategorier
Akutvård

När tänderna behöver akutvård

Olyckor händer så lätt, när man minst anar de står de bakom hörnet och väntar. Vid ett fall med cykeln tar lätt tänderna skada, eller är det en plötslig tandvärk som det inte går att vänta med?

När man minst anar det händer det, fallet som gör att tänderna tar skada. Har man ramlat och skadat tänderna behöver man akut söka tandvård, och det går inte att vänta på att få en tid hos din ordinarie tandläkare. En akut tandläkare har samma kompetens som en vanlig tandläkare. Vare sig du kommer in med en skada eller tandvärk hjälper de till och behandlar problemet. Har man en tand som behöver lagning gör de ofta en provisorisk lagning, detta innebär att du behöver söka tandläkare igen. Det är ungefär samma kostnader hos akuttandläkare som vanlig tandläkare. De finns där för dig när din vanliga tandläkare inte har öppet.

Finns överallt

Det går inte att bestämma var man är när tänderna behöver akut vård. Idag är vi som tur är bortskämda med att vi har många tandläkare runt omkring oss. Det gäller även akuttandläkare, dessa kan man finna i de flesta städer. De har oftast öppet dygnet runt och året runt. Det kan vara bra att i förväg ha koll på någon akut tandläkare i närheten av dig. Behöver man akuttandvård vill man helst kunna ta sig iväg direkt. Det är inte svårt att boka heller, antingen gör man det via ett telefonsamtal eller så gör man det på hemsidan hos dem som har det. Läs mer om akut tandvård på denna hemsida: https://www.akuttandvårdigöteborg.se