Kategorier
Artiklar

Ett trolleri med tänder

Det är aldrig för sent för att ta tag i sitt eget mående om man är missnöjd med något i sitt utseende. När det kommer till tänder så går det alltid att förändra positionen och utseendet på dessa.

Om man har sett före- och efterbilder på patienter som använt sig av tandkorrigerande åtgärder som tandställningar, så är det fantastiskt att se. Tänderna som verkar sitta hårt som sten går att förflytta precis som man önskar, om de har fått en ställning eller position som är felaktig. Det är lite som magi på ett sätt att se hur snabbt ett leende kan förändras från lite snett och vint till rakt och skinande perfekt.

Flytt åt alla håll

Idag går det att förflytta tänder sidledes och att tippa dem framåt eller bakåt. Men det finns även tänder som ser lite snedvridna ut, och det går också att åtgärda. Det är så pass fantastiskt att man inte kan tro det, när man ser bilder på patienten före korrigeringen. Men det finns ändå de som drar sig för att göra något åt sitt sneda leende. Oftast beror det på att man inte vill ha de synliga och ganska stora tandställningarna i metall. De syns så pass väl att någon som skäms över sin tandrad känner sig ännu mer synlig och utpekad med den typen av hjälpmedel. Invisalign är däremot en variant som gör precis samma nytta, men som inte syns. Så nu vågar även den blygaste söka hjälp om den har bekymmer.