Kategorier
Artiklar

Den säkra vägen till nya tänder

Alla har inte tur med tänderna. Infektioner eller olyckor kan göra leendet mindre glatt, försämra tändernas funktion och orsaka smärta. Den trygga lösningen heter tandimplantat.

Vi är inte vana att se personer som saknar tänder idag, men förr i världen var det tvärtom. Då var det vanligt att även yngre hade luckor i tandraden. Utseende är en sak, men saknade tänder orsakar ofta stora problem. Resterande tänder kan flytta sig, man får problem med att tugga och äta, och det kan vara smärtsamt på många sätt.

Lösningar finns förstås, nästan lika talrika som problemen själva. Har man ont av infektioner och trasiga tänder är det ofta medicinering och lagningar som gäller. Saknade tänder på mindre synliga ställen behandlas tyvärr ofta med den icke rekommenderade metoden “tiga och lida”. Det är långt ifrån idealiskt men inte ovanligt.

Bättre alternativ vid tandproblem

Akuta problem som uppstår vid skador, till exempel vid fallolyckor eller mindre trafikolyckor, behöver förstås akut behandling. Då sätter man in en provisorisk tand och när skadorna läkt får man fundera på fortsättningen. Långdragna problem är på sätt och vis värre. Man kan testa olika behandlingar, men det som ofta är hållbart i längden är tandimplantat.

Tandimplantat är inte en enkel eller kostnadsfri väg att gå, men den fungerar. Prata med din tandläkare och se om det skulle funka för dig. Tillsammans går ni igenom stegen och kommer fram till en bra lösning. Processen kan ta ett tag men när allt är på plats ångrar du dig inte. Läs mer om tandimplantat på denna sida: tandimplantatstockholm.nu