Kategorier
Tandläkare

Lär dig allt om hur du ska borsta tänderna hos en tandhygienist i Jönköping

Hos en tandhygienist i Jönköping kan du få professionellt rengjorda tänder. Men inte bara det. Du kan också få lära dig hur du kan fixa samma resultat hemma.

Visst känns tänderna lite extra rena varje gång du kommer ut från ett besök hos din tandhygienist? Vet du om att du egentligen borde ha den känslan efter varje gång du borstat tänderna själv? Faktiskt är det förvånansvärt få människor som faktiskt får tänderna tillräckligt rena när de borstar tänderna.

Det kan handla om dålig teknik, fel val av tandborste – eller helt enkelt att du borstar tänderna för kort tid. Men det finns en person som sitter inne på alla de kunskaper som behövs för att lära dig hur du ska göra för att få till den där professionella rengöringen. Föga förvånande: tandhygienisten.

En tandhygienist med ett uppdrag – rena tänder varje dag

Nästa gång du besöker din tandhygienist i Jönköping ska du alltså inte bara se ditt besök som en service, att dina tänder blir rengjorda. Du ska se det som ett undervisningstillfälle. Ställ frågor. Be om råd. Tandhygienisterna själva ser det ofta som en mission att få lära ut hur man verkligen ska borsta tänder.

Och glöm för guds skull inte att fråga om tandtråden! Särskilt om du har anlag för tandsten. De flesta människor är alldeles för sparsamma och försiktiga när det kommer till att använda tandtråd. Tråden ska ner djupare mellan tänderna än du antagligen tror. Fråga din tandhygienist så får du se.