Kategorier
Artiklar

Gula tänder är inte något skämt

För den som haft oturen att få missfärgade tänder kan livet kännas mer jobbigt än roligt. Anledningarna varierar men det känns alltid som ett problem. Det är dock inte ett olösligt problem.

Vi är inte få, vi som har problem med missfärgade tänder. Med stigande ålder brukar problemen börja för många. Trots att man sköter sina tänder noga kan otur, vanor och ovanor ge tänder som ser gulaktiga ut. Anledningen är ofta tobaksrökning eller många års missbruk av kaffe och té.

Ibland kan man också få en missfärgning av enstaka tänder beroende på någon skada eller av annan anledning. Tändernas funktion påverkas inte utan de fungerar precis som vanligt, men utseendet är inte roligt längre. Det är tråkigt när det händer men det finns behandlingar att ta till. Ingen ska behöva gå och må dåligt över missfärgade tänder.

Skalfasader ger många leendet tillbaka

Många som får problem väljer att bleka tänderna. Andra ogillar tanken att använda kemikalier i munnen och önskar mer permanenta lösningar. Då är skalfasader ett suveränt sätt att hantera problemet. Vad är då en skalfasad och hur fungerar det?

En skalfasad är en mycket tunn fasad av porslin. Din tandläkare fäster den på de tänder som behöver åtgärdas. Det går inte att skilja en skalfasad från en riktig tand och de kan tillverkas i nyanser som passar dina resterande tänder. Du väljer hur många tänder som behöver åtgärdas och resultatet brukar bli mycket bra.

Ta kontakt med en erfaren tandklinik och se till att få tillbaka ditt leende!