Kategorier
Artiklar

Det osynliga tandskyddet som reglerar

Många lider av ett felaktigt bett. Sneda tänder orsakar smärta och upplevs som mindre estetiskt tilltalande. Traditionell tandreglering gör ont och är mycket synlig. Nu finns alternativ.

Många människor har problem med att tänderna inte växt rakt. Det kan medföra problem i form av smärta och ger en felaktig tuggyta. Många drar sig ändå för att söka hjälp. Man ser framför sig en lång och smärtsam behandling med fula metallburar runt tandraden. Detta stämmer dock inte längre.

Idag har tekniken som tur är förbättrats på alla sätt. En tandreglering måste inte alls medföra metall i munnen i åratal. Dagens moderna material ger en individuellt anpassad reglering i plast och tar inte mer än några månader. Dessutom är de tandskydd som används i det närmaste omöjliga att se och kan tas ut vid måltider. Med andra ord finns ingen anledning alls att fortsätta lida.

En effektiv tandreglering finns att få

När man bestämt sig för att skaffa Invisalign i Malmö blir allting enkelt. Din tandklinik gör en undersökning och beräknar hur din tandreglering ska utföras på bästa sätt. Därefter tillverkas individuellt anpassade skydd som sedan ska bytas varannan vecka under behandlingen. Steg för steg formas ett korrekt bett.

Under hela behandlingen har du inga skydd som inte kan rubbas. När du äter kan skydden enkelt tas ut för att sedan sättas tillbaka. När du är färdigbehandlad kan du få ett permanent skydd. Invisalign kan också användas av den som har problem med tandgnissling eller liknande. Ta kontakt med din tandklinik!